چالش ها و مشکلات مردم افغانستان

چالش ها و مشکلات مردم افغانستان

بروز رسانی تازه ترین اطلاعات و خبرهای افغانستان و منطقه
چالش ها و مشکلات مردم افغانستان

چالش ها و مشکلات مردم افغانستان

بروز رسانی تازه ترین اطلاعات و خبرهای افغانستان و منطقه

درخواست ایران از افغانستان برای تعیین نیازمندی مواد نفتی افغانست

 کارشناسان اقتصاد روز پنج شنبه گفتند که هیچ کشوری که کالاهای بازرگانی ازخاکش ترانزیت می شود، حق ندارد مقداراین کالاها را برای کشور دیگری تعیین کند.


به تازه گی وزارت خارجۀ ایران از افغانستان خواسته است تا مقدار نیازمندی اش به مواد نفتی معین کند تا آن کشوراجازۀ وارد شدن آن را به افغانستان بدهد.

شماری ازکارشناسان اقتصاد می گویند مطابق با قوانین وپیمان های ترانزیتی بین المللی دولت ایران به عنوان یک کشورترانزیتی حق تعیین مقدارنفت وارداتی به افغانستان را ندارد.

تاج محمد اکبر، استاد اقتصاد دردانشگاه کابل به طلوع نیوزگفت: «آن ها درصورت می توانستند بگویند که به چه اندازه مواد ضرورت دارید که ما تنها ازآن ها وارد می کردیم، ما ازعراق، ترکمنستان وکشورهای دیگر نفت وارد می کنیم.»

درهمین حال اتاق تجارت وصنایع یک باردیگرهشدارمی دهد که ایران نباید درداد وستد بازرگانان افغان مداخله کند؛ درغیرآن دوران تجارت با ایران قطع خواهد شد.

محمد قربان حقجو رییس، هیئت عامل اتاق تجارت وصنایع به طلوع نیوز گفت: «این ضرب الاجل است که ما دو روز پیش داده ایم و پنج روز دیگر باقی مانده است، ما تا پنج روز دیگر انتظار داریم که دولت ایران چی تصمیم می گیرد.»

به باورکارشناسان اقتصاد، ایران با بهانه گرفتن اکمالات نیروهای خارجی راهبرد غیردوستانه را در برابر مردم افغانستان روی دست گرفته است ودولت باید روابطش را با ایران قطع کند.

تاج محمد اکبر گفت: « ناتو درهرصورت که باشد از هر جا نفت خود را وارد می کند، بناءً این نفت که است برای مصرف داخلی کشور است.»

پس ازآن که اعتراضات به خاطر جلوگیری ایران از ورود تانکرهای مواد نفتی افغانستان که از عراق وترکمنستان بارگیری شده اند بالا گرفت واتاق تجارت وصنایع به قطع تجارت با ایران هشدار داد، ایران اعلام کرده است که افغانستان نیازمندی اش به مواد نفتی را معین کند تا آن کشور به این مواد اجازۀ ورود را به افغانستان بدهد.

در همین حال حزب همبسته گی افغانستان و شماری از باشنده گان کابل در واکنش به توقف تانکرهای تیل و بی پروایی ایران در برابر پناهجویان افغان دست به تظاهرات زدند.

تظاهر کننده گان که بر ضد ایران شعار می داند و از جامعۀ جهانی و حکومت افغانستان می خواهند تا در برابر مشکلات پناهجویان افغان در ایران خاموشی اختیارنکنند.

حملات خونین به کارمندان امنیت ملی افغانستان

کابل

این دومین حمله انتحاری در کابل ظرف یک ماه اخیر است

در یک حمله انتحاری در پایتخت افغانستان دست کم چهار نفر کشته شده اند.

این انفجار بامداد روز چهارشنبه، 22 جدی/دیماه (12 ژانویه) در یکی از محله های غرب کابل روی داد و براساس گزارش ها، یک فرد سوار بر موترسایکل (موترسیکلیت) که بمبی را همراه داشت، اتوبوس حامل کارمندان اداره امنیت ملی افغانستان را هدف قرار داد.

در این حمله، به گفته منابع پلیس، بیش از سی نفر دیگر زخمی شدند.

قربانیان این انفجار، غیرنظامیان افغان و برخی از کارمندان اداره امنیت ملی بوده اند.

همزمان، در اثر انفجار یک بمب در ولایت کنر در شرق افغانستان، منجر به کشته شدن یک کارمند اداره امنیت ملی و سه نفر دیگر شد.

براساس یک گزارش دیگر، ناتو اعلام کرده است که سه سرباز مربوط به این نیروها در شرق افغانستان در اثر انفجار یک بمب کشته شده اند و سرباز چهارمی نیز در جنوب افغانستان از اثر انفجار یک بمب دیگر جان داده است.

در کابل، اتوبوسی که هدف حمله قرار گرفت به شدت آسیب دیده و به چندین موتر (خودرو) شخصی دیگر در محل حادثه خسارت جدی وارد آمده است.

این انفجار در محله ای روی داد که ساختمان پارلمان افغانستان و چندین وزارتخانه در نزدیک آن قرار دارد.

گروه طالبان مسئولیت این حادثه را برعهده گرفته اند و حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان این حمله را به شدت محکوم کرده است.

نیروهای امنیتی افغانستان همواره هدف بمبگذاری ها قرار داشته اند.

مقامات می گویند، انتظار می رود خشونتها در افغانستان ظرف سال جاری افزایش پیدا کند.

آمریکا در نظر دارد روند خروج نیروهای خود از افغانستان را از اواسط سال جاری میلادی آغاز کند و روز گذشته، جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا به کابل آمد تا روند پیشرفت ها در انتقال مسئولیت امنیتی به نیروهای افغان را بررسی کند.

ماه گذشته در اثر یک حمله انتحاری در کابل، پنج سرباز افغان کشته شدند.